TRST, najlepše glicinije in razstava Fride Kahlo-“Kaos znotraj”/ 16. april 2022

Datum odhoda: 16. 04. 2022
Cena: iz Ljubljane 49 €, iz Kopra 39 €.00€

Glicinija (Wisteria), drevo z barvitim cvetjem, je velikokrat omenjeno tako v poeziji kot tudi v drugih zgodovinskih zapisih Japonske in Kitajske, od koder izvira. Vonj cveta glicinije, čarobnost  njegove vijolično-modre ali bele barve ter prepletena olesenela stebla opazovalca osupnejo. Zato smo se odločili, da tej izjemni rastlini posvetimo dan in vas vabimo v družbo njene navdušujoče lepote in vonja. Glicinije bomo poiskali v tržaškem Mestnem botaničnem vrtu, parku Revoltella  in v parku Sv. Ivan.

Ogledali si bomo še razstavo Frida Kahlo-“Kaos znotraj”.

Program izleta:

Odhod iz Ljubljane-Dolgi most ob 7.30 in odhod iz Kopra ob 8.45 (glavna avtobusna postaja). Vožnja čez mejni prehod Škofije do parka Sv. Ivan, kjer  si bomo ogledali park z vrtnicami in občudovali glicinijo na secesijski pergoli …

Pot nadaljujemo do botaničnega vrta v Trstu, ki slovi po zanimivih rastlinskih zbirkah. V tem času ga krasi tudi cvetoča glicinija in prve vrste cvetočih vrtnic. Sledi ogled zgodovinskega parka Revoltella s cerkvico, v kateri je grobnica družine Revoltella, nekdanja vrtnarija in podeželska vila. Posebnost tega parka v mesecu aprilu so glicinije, ki prekrivajo zidano pergolo. Po vodenem ogledu parka sledi vožnja do centra Trsta in kosilo. Nato ogled najpomembnejših znamenitosti mesta: Piazza Unità, operna hiša, občinska palača, rimsko gledališče, judovska četrt. Namenili bomo tudi nekaj prostega časa za obisk ene izmed znamenitih kavarn. Popoldan obisk razstave Fride Kahlo-Kaos znotraj (Il caos dentro). Razstava pripoveduje o Fridi Kahlo, ki poudarja kulturno in politično ozračje, v katerem je slikarka živela, pa tudi njeno krhkost in njeno moč. Koncept razstave ponuja obiskovalcu možnost, da z vsemi čutili vstopi v pestro, trpeče, kaotično in vitalno vesolje Fride Kahlo z intenzivnim potovanjem v razstavišču Salone degli Incanti.

Cena: iz Ljubljane 49 €, iz Kopra 39 €

Doplačilo: vstopnica za botanični vrt in razstavo Frida Kahlo-Kaos znotraj 19 €.

Cena vključuje:  avtobusni prevoz, oglede po programu, kosilo, strokovno vodenje (dipl. agr. Breda Bavdaž Čopi), vodenje in organizacijo izleta.

Prijave do 16. 3. 2022 zaradi rezervacij vstopnic za razstavo!                                                                                                            Prijave: maona@maona.si,

tel: 031 630 680

 

Pridružujemo si pravico do spremembe programa, v kolikor nastanejo okoliščine na katere,

kot organizator ne moremo vplivati.

Spremljamo pogoje za potovanja v Italijo: https://www.gov.si/drzave/italija/

Galerija