TOSCANA SEDMIH SONC IN SEDMIH LUN, 20.-21. oktober 2018

Datum odhoda: 20. 10. 2018
Cena: 145.00€

TOSCANA SEDMIH SONC IN SEDMIH LUN
z otvoritvijo razstave Vaska Vidmarja in glasbenim nastopom dueta »Ljubavni tepih«
20.-21. oktober 2018 LUCCA-PONTEDERA-FIRENCE

Ponovno vas vabimo v Toskano v kraj Pontedera, kjer bo vsestranski likovni umetnik Vasko Vidmar imel otvoritev razstave v okviru združenja Sedmih sonc in sedmih lun. Poleg otvoritve si bomo ogledali tudi elegantno Lucco in svetovno znane Firence. Na potovanju želimo gostom razkriti še nekatere ne toliko poznane in razvpite kotičke Toskane, ki so prav tako izjemni, slikoviti in zanimivi. Vse to bo pospremljeno z odlično hrano, vinom in prijaznimi ljudmi, ki nas pričakujejo, naše oko pa se bo spočilo ob pogledih na pokrajino, ki je polna bujnega rastlinja…

 

Program potovanja:

1. dan: petek, 20. oktober 2018

Odhod iz Pirana ob 6.00 uri. Na avtobus lahko vstopite po predhodni najavi na vseh lokalnih postajah do Kopra. Vožnja čez mejni prehod Škofije v Italijo in do Lucce, kjer bo naš prvi daljši postanek. Znotraj njenega obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi in številni muzeji in spomeniki – kraj, ki po besedah Henryja Jamesa »prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote, zanimivosti in zglednosti«. Pot nadaljujemo do Pontedere. Namestitev v hotelu. Po krajšem počitku ogled muzeja Museo Piaggio – vespa je Piaggiev najuspešnejši model, skuter, ki ni samo osvojil sveta, ampak je naredil svet. Muzej je v nekdanjem Piaggievem poslopju , kjer je Enrico Piaggio postavil svojo tovarno. Zdaj so tu na 3000 kvadratnih metrih zbrani vsi najbolj znani in najstarejši primerki Vespe na svetu. Med temi je tudi prva vespa, izdelana leta 1946. Večerja s tipično lokalno hrano, nato otvoritev razstave vsestranskega likovnega umetnika Vaska Vidmarja in glasbeni nastop dueta kitar »Ljubavni tepih«- Teo Collori in Mario Babojelič. Nočitev.

2. dan: sobota, 21. oktober 2018

Po zajtrku se odpravimo na potep po oklici. Obiščemo Palaio, izjemno mestece, ki nas preseneti na vsakem koraku in obisk muzeja tartufov. Sledi pokušina lokalne pijače »ponč«, v enem od najstarejših barov daleč naokoli – Bar Gannini. Nato vožnja do Firenc. S parkirišča za avtobuse se s tramvajem odpeljemo v center zibelke renesanse. Sprehodili se bomo po poteh velikih umetnikov, ki so ustvarjali v času Medičejcev: Giotto, Brunelleschi, Giberti, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Giorgio Vasari… Ogledali si bomo njihova dela, ki so vplivala na ostali svet in jih občudujemo še danes. Nahajajo se v številnih cerkvah: Santa Maria Novella, katedrala Santa Maria del Fiore, San Lorenzo, baptisterij in številne palače, kot so Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti, Palazzo Ucellei… pot bomo nadaljevali čez slikovite trge. Poleg ostalih skulptur bomo občudovali tudi Michelangelovega Davida na Piazza dei Signori. Pozno popoldan vožnja s tramvajem do avtobusa in nato vožnja poti domu, kamor prispemo v večernih urah.

CENA: 145 €

Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom, z vsemi cestnimi pristojbinami, nočitev z zajtrkom v hotelu*** v Pontederi, večerja, pokušina lokalne pijače Ponč in prigrizek, 2 x vožnja z tramvajem, vodenje turističnega vodnika z licenco GZS in organizacijo potovanja.

Doplačila: enoposteljna soba: 25 €/ noč, vstopnine po izbiri v Firencah

Rok prijav: 20. september 2018, oziroma do zasedenosti mest

Cena je izračunana pri minimalnem udeleži 40 oseb.

PRIJAVE: Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7,GSM: 031 630 680, tel: 05 67345 20, elektronska pošta: maona@maona.si

Galerija