SANKT PETERBURG – BELE NOČI 13. – 16. junij 2019

Datum odhoda: 13. 06. 2019
Cena: 995 .00€

ODLIČEN HOTEL – VSI OGLEDI VKLJUČENI

Sankt Peterburg, kulturna prestolnica Rusije in njeno okno na Zahod, velja za eno najlepših mest na svetu. S svojo arhitekturo, umetnostjo, bogato zgodovino in edinstveno lego privablja in navdihuje obiskovalce v vseh letnih časih. Poseben čar pa imajo seveda znamenite peterburške BELE NOČI. Čas, ko sonce prevlada nad temo in ulične svetilke nabirajo moči za zimo. Za enaindvajset dni se mesto prepusti neprekinjenemu festivalu, kjer se ob nazdravljanju z vodko izpoveduje ljubezen, se kujejo bratstva in mogočna ruska duša ponovno oživi. Štiri kilometre dolga mestna promenada – Nevski prospekt, svetovno znani muzej Ermitaž, Poletna palača s parkom, katedrala svetega Nikolaja … so samo nekatere izmed glavnih atrakcij v mestu. Sankt Petersburg nudi veliko več. Raziščimo ga skupaj na našem potovanju.

1. dan: četrtek,13.junij

Odhod z Zagrebškega letališča in polet do Sankt Peterburga, kjer pristanemo ob 18:00 uri. Avtobusni transfer do hotela v središču mesta. Takoj se odpravimo na krajši potep po Nevskem prospektu, glavni in eni od najbolj živahnih ulic v kulturni prestolnici Rusije. V času Belih noči je ob tem času na ulicah Sankt Peterburga veliko ljudi, saj mesto povsem spremeni svoj ritem življenja. Tudi utrujenost ne bo prehuda, saj je lokalni čas pomaknjen dve uri naprej od našega. Ogledamo si mogočno katedralo Sv. Isaaka, spomenik Petru Velikemu ob reki Nevi….  Prvi večer svetujemo skupno večerjo. Ob polnoči se počasi večeri in odpravimo se v hotel. Nočitev.

2. dan: petek,14. junij

Po zajtrku se bomo z lokalnim vodnikom odpravili na avtobusni ogled mesta.  Vasilijev otok in Petropavlovska trdnjava, kjer so v istoimenski katedrali pokopani ruski carji. Obiščemo samostan Aleksandra Nevskega (Alexandro Nevskaya lavra). V Rusiji obstajajo samo štirje samostani z najvišjim cerkvenim statusom , nazivom Lavra in ta je eden izmed njih. Ogledali si bomo samostansko pokopališče Tikhvin, kjer se sprehodimo med grobovi ruskih umetnikov: Dostojevski, Krylov, Pjotr Ilijič Čajkovski, Modest Musorsky, Andrej Zaharov….. Po krajšem odmoru za kosilo, oglede nadaljujemo v zeleno – beli baročni palači, Zimskem dvorcu. Umetniško delo arhitekta Rastrellija je bilo zgrajeno v 18. stoletju.  Kot zimsko rezidenco ruskih carjev  jo je prva uporabljala cesarica Katarina Velika. V prekrasni palači najdemo enega najpomembnejših in najlepših muzejev na svetu, ERMITAŽ. Občudovali bomo dela številnih svetovno znanih slikarjev kot so Leonardo da Vinci, Monet, Van Gogh, Picasso, Renoir in mnogo drugih. Nočitev.

3. dan: sobota, 15. junij

Po zajtrku odhod z avtobusom na ogled podeželskega mesteca Carskoje selo ali Puškin. Prvotno in tudi današnje  ime tega kraja je Carskoje selo. Tu je carica Elizabeta v 18. stoletju zgradila prestižno Katarinino palačo (Jekaterinin dvorec), poimenovano v spomin na svojo mamo in uspešno carico Katarino Veliko. Kasneje se je v kraju naselil Puškin s svojo lepo nevesto Natalijo. V svojo hišo je vabil aristokratske goste, ki jih v Carskem selu ni manjkalo. Med njimi tudi svojega dobrega prijatelja Nikolaja Gogolja. Notranjost Katarinine palače je naravnost osupljiva. Prekrasne sobane se bleščijo v pozlatah, ogledalih in umetninah. Tu je tudi znamenita jantarjeva soba, kitajski hodnik, zelena obedovalnica. Po ogledu palače bomo nadaljevali vožnjo do bližnjega cesarskega lovskega posestva z dvorcem Pavlovsk. Ime je dobilo po sinu cesarice Katarine Velike, cesarju Pavlu in je veljalo za priljubljeno poletno letovišče premožne Peterburške aristokracije. Ogledali si bomo osrednjo Pavlovo palačo s prekrasnimi vrtovi, ki leži v največjem krajinskem parku na svetu. Car Pavel je palačo uporabljal za svojo poletno rezidenco. Na povratku v St. Peterburg  se bomo peljali mimo spomenika HEROJEM LENINGRADA – 900 dni obleganje Leningrada. Obleganje Leningrada med drugo svetovno vojno je bilo eno izmed najdaljših in najbolj uničujočih obleganj v sodobni zgodovini. Po krajšem počitku odplujemo z ladjico  na panoramsko vožnjo po številnih kanalih mesta. Nočitev

4. dan: nedelja, 16. junij  

Po zajtrku se odpravimo na izlet v Finski zaliv. Zapustili bomo mesto Sankt Peterburg in se s hidrogliserjem odpeljali do Petrovega dvorca ( Peterhofa),  kjer si je car Peter Veliki zgradil letno rezidenco in jo okrasil z baročnimi fontanami, obogatil z drevesnimi nasadi in cvetočimi vrtovi kakršnih ne premore niti francoski Versailles. Nato se s hidrogliserjem vrnemo v mesto in prosto do odhoda na letališče.  Prihod domov v večernih urah.

Cena: 995 €

 

Cena vključuje: Letalski prevoz, transfer v St.Pet. z letališča in nazaj, 3 nočitve z zajtrkom v hotelu*** v centru Sankt Peterburga, 4 izlete ( 2 avtobusna izleta, izlet z gliserjem, vožnja z ladjico po kanalih), vse vstopnine po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Najmanjše število potnikov: 10

Doplačila:Ureditev vize za Rusijo–80 €, 1/1 soba 160 €, Ljubljana-Zagreb-Ljubljana 50€

Riziko odpovedi: 60 €

Rok prijave: 15. marec , oziroma do zasedbe mest

Način palčila: 50% prijavi in 50% 30 dni pred odhodom

 

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

TA Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, Piran

tel: (05)6734520,  mobi:041 685 423, fax: 05 6734519, maona@maona.si

Galerija