P R E D B O Ž I Č N I D U N A J 2022

Datum odhoda: 11. 12. 2022
Cena: 280 - 295.00€

Bliža se konec leta in Dunaj nas spet vabi v čarobno vzdušje luči, punča in neštetih dogodkov, razstav, predstav in koncertov. Mesto nas vsakič pričaka s posebno aristokratsko umirjenostjo, uglajenostjo, razkošnostjo in v siju neštetih prazničnih lučk. Iz prijetno tople domačnosti našega hotela Wandl se bomo podali na raziskovanje novosti, ki so jih letos pripravili za nas. Tokrat smo vključili v program razstave v Albertini, Kunstforumu in obisk na novo odprtega razstavišča Heidi Horten Collection. Imeli bomo
tudi čas, da se predamo posebnemu vzdušju dunajskih kavarn, restavracij in številnih božičnih sejmov ter tudi možnosti, da z odličnim dunajskim vinom nazdravimo prihajajočemu Novemu letu.

Program potovanja:
1. dan: nedelja, 11. december
Odhod iz Pirana ob 6.00 (na avtobus lahko vstopite na vseh lokalnih postajah do Kopra) in Ljubljane, z Dolgega mostu ob 8.00 uri. Vožnja čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Prihod na Dunaj v popoldanskih urah. Namestitev v hotelu Wandl, nedaleč od cerkve sv. Štefana. Po krajšem počitku se sprehodimo po okrašenem mestu, do Štefanove cerkve, nakupovalne Kärntnerstrasse, po Grabnu in mimo židovske četrti, do ulice in trga Freyung, kjer se nahaja božična tržnica mesta, znana predvsem z domačimi izdelki. Za prvi dan priporočamo obisk Kunstforuma z retrospektivo znamenitega fotografa Helmuta Newtona (1920-2004) – Helmut Newton Legacy s približno 300 deli, ki dokumentirajo njegov celoten opus. Nočitev.
2. dan: ponedeljek, 12. december
Po zajtrku obisk galerije Albertina, kjer so postavili obsežno retrospektivo izjemnega ameriškega umetnika Jean-Michela Basquiata ( 1960-1988). Na ogled je približno 50 glavnih del iz priznanih javnih in zasebnih zbirk. Razstava nam ponuja nove vpoglede v enkraten Basquatov likovni jezik. V Albertini si lahko ogledamo še stalno zbirko, druge občasne razstave (Hauenschild Ritter –Muntean/Rosenblum, Monet do Picassa), pa tudi razkošne dvorane palače. Po ogledu prosto popoldne. Lahko se sprehodite po nakupovalnih ulicah Kärtnerstr. in Mariahilfstr. ali pa raziskujete središče Dunaja. Številne znamenitosti so od našega hotela oddaljene le nekaj korakov. Nočitev.

3. dan: torek, 13. december
Po zajtrku obisk novega razstavišča na Dunaju – Heidi Horten Collection. Prva tematska
razstava je poklon zbirateljici in ustanoviteljici muzeja.  Razstava LOOK se osredotoča na dva vidika: na umetnost in na modo. Preden zavijemo z avtobusom po Tržaški cesti proti domu, naredimo še krajšo krožno vožnjo po mestu, ki nas bo ponovno navdušila z mogočnostjo nekdanje prestolnice 90 milijonske monarhije.
Prihod v Ljubljano v večernih urah in nato vožnja do Obale.
CENA: 295 € (sobe standard)
Na razpolago imamo tudi 5 sob po ceni 280 € ( sobe
economy – okna na notranji atrij hotela)
Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom (iz Pirana, Kopra, Ljubljane), dve nočitvi s samopostrežnim zajtrkom v hotelu Wandl 4* v centru Dunaja, vodstvo turističnega vodnika in organizacijo potovanja.
Doplačilo: za 1/1 sobo 80 € za dve noči.
Vstopnine po programu skupaj 35 € :
Kunstforum: 9 €
Albertina: 14 €
Heidi Horten Collection: 12 €

Rok prijave: do 5. november, oziroma do zasedbe mest.
Prijave: maona@maona.si
Odpovedni riziko: 5 % od vrednosti potovanja. Vplačan mora biti 30 dni pred odhodom.
Minimalno število potnikov: 40
Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.
Pridružujemo si pravico do spremembe programa v kolikor nastanejo okoliščine na katere
kot organizator ne moremo vplivati.

Galerija

There are no photos with those IDs or post 7600 does not have any attached images!