P R E D B O Ž I Č N I D U N A J 2019 (13.-15. december 2019 )

Datum odhoda: 13. 12. 2019
Cena: 255.00€

Leto je naokoli in Dunaj nas spet vabi v čarobno vzdušje luči, punča in neštetih dogodkov, razstav, predstav in koncertov. Mesto nas vsakič pričaka s posebno  aristokratsko umirjenostjo, uglajenostjo in razkošnostjo, kot da se ga težave in nemiri tega sveta ne tičejo. Iz prijetno tople domačnosti našega hotela Wandl se bomo podali na raziskovanje novosti, ki so jih letos pripravili za nas. In ni jih malo.  Vsekakor bomo v teh dneh videli veliko lepega, hkrati pa nam bo ostal tudi čas, da se predamo posebnemu vzdušju dunajskih kavarn in restavracij ter z odličnim dunajskim vinom nazdravimo prihajajočemu Novemu letu.

Program potovanja:

  1. dan: petek, 13. december

Odhod iz Ljubljane, z Dolgega mostu ob 8.00 uri. Vožnja čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Prihod na Dunaj v popoldanskih urah, sledi krožni ogled mesta in ogled najlepših palač ob Ringu: operna hiša, mestna hiša, parlament, borza, trg Marije Terezije, filharmonija … Namestitev v hotelu Wandl, nedaleč od cerkve sv. Štefana. Po krajšem počitku se sprehodimo po okrašenem mestu, do Štefanove cerkve, nakupovalne Kärntnerstrasse, po Grabnu in mimo židovske četrti, do ulice in trga Freyung, kjer se nahaja verjetno najprijetnejša božična tržnica mesta, predvsem z domačimi izdelki in brez prevelike gneče. V tem predelu se nahaja tudi znamenita galerija Kunst Forumu Bank Austria, kjer svetujemo ogled razstave Pierre Bonard, Barve spomina, prve retrospektive v Avstriji,  posvečene temu skrivnostnemu slikarju. Osredotoča se na Bonnardovo zrelo delo, ki se začne leta 1909 po njegovem prvem obisku Azurne obale  z njegovim globokim doživetjem Sredozemlja. Zvečer priporočamo obisk ene izmed predbožičnih tržnic, kjer nas bo ob številnih prazničnih lučkah pogrel vroč punč. Nočitev.

 

  1. dan: sobota, 14. december

Po zajtrku obisk Umetnostno-zgodovinskega muzeja in razstave Caravaggio & Bernini, ki predstavlja velik in osupljiv vpogled v barok. Poudarek je na prelomnih delih slikarja Michelangela Merisisa da Caravaggia (1571-1610) in kiparja Giana Lorenza Berninija (1598-1680). Oba svetovno znana mojstra sta prvič predstavljena skupaj na tej razstavi na Dunaju. Razstavljenih je približno šestdeset slik in kipov umetnikov zgodnjega 17. Stoletja, ki  predstavljo revolucionarno novo umetnost tistega časa v Rimu. Slikar Caravaggio in kipar Bernini sta bila vodilni osebnosti, ki sta v novem izraznem stilu in nekonvencionalnem življenjskem slogu povzročili senzacijo v Rimu…

Po ogledu razstave prosto sobotno popoldne, ko so odprte tudi trgovine. (Ob nedeljah so zaprte.) Lahko se sprehodite po nakupovalnih ulicah Kärtnerstr. in Mariahilfstr.ali pa raziskujete sredšče Dunaja, kjer najdete Mozartovo hišo, Kapucinsko cerkev z grobnico cesarjev, se povzpnete na zvonik Štefanove cerkve… Vse znamenitosti so od našega hotela oddaljene le nekaj korakov. Nočitev.

  1. dan: nedelja, 15. december
    Po zajtrku obisk galerije Albertina, kjer so letos pripravili veliko razstavo »Albrecht Dürer«, Spektakularna predstavitev renesančnega genija. Številna dela Albrechta Dürerja (1471–1528) domujejo v Albertini, tokratna razstava pa je obogatena z dragocenimi deli iz številnih drugih držav. Na ogled bo več kot 200 Dürerjevih risb, grafik in slik. V Albertini si lahko ogledate poleg stalne zbirke tudi razkošne sobane in občasne razstave. Informacije o le teh boste prejeli od vodnika. Popoldne povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

 

CENA: 255 €

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom iz Ljubljane, dve nočitvi s samopostrežnim zajtrkom v hotelu Wandl4* v centru Dunaja, vodstvo turističnega vodnika in organizacijo potovanja.

 

Doplačilo: za 1/1 sobo 80 € za dve noči.

Vstopnine po programu:  

Dürer (Albertina): 11 €

Carravaggio & Bernini (KHM): 20 €

Pierre Bonnard (Kunstforum): 8,50 €

Rok prijave: do 5. oktobra, oziroma do zasedbe mest.

Odpovedni riziko: 13 €                                                                                  Minimalno število potnikov: 40

Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.

Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, tel: 05 6734520, GSM: 031 630 680, maona@maona.si

Galerija

There are no photos with those IDs or post 7416 does not have any attached images!