P R E D B O Ž I Č N I  D U N A J  2018 21.-23. december

Datum odhoda: 21. 12. 2018
Cena: 250.00€

P R E D B O Ž I Č N I  D U N A J  2018
21.-23. december

Leto je naokoli in Dunaj nas spet vabi v čarobno vzdušje luči, punča in neštetih dogodkov, razstav, predstav in koncertov. Mesto nas vsakič pričaka z nekakšno aristokratsko umirjenostjo, uglajenostjo in razkošnostjo, kot da se ga težave in nemiri tega sveta ne tičejo in le mirno polzijo mimo njega. Iz prijetno tople domačnosti našega hotela Wandl se bomo podali na raziskovanje novosti, ki so jih letos pripravili za nas. In ni jih malo. Vsekakor bomo v teh dneh videli veliko lepega, obenem pa nam bo ostal tudi čas, da se predamo posebnemu vzdušju dunajskih kavarn in restavracij in z odličnim dunajskim vinom nazdravimo prihajajočemu Novemu letu.

Program potovanja:

1. dan: petek, 21. december

Odhod iz Ljubljane, z Dolgega mostu ob 8.00 uri. (Organiziran prevoz z Obale). Vožnja čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Prihod na Dunaj v popoldanskih urah, sledi krožni ogled mesta in ogled najlepših palač ob Ringu: operna hiša, mestna hiša, parlament, borza, trg Marije Terezije, filharmonija … Namestitev v hotelu Wandl, nedaleč od cerkve sv. Štefana. Po krajšem počitku se sprehodimo po okrašenem mestu, do Štefanove cerkve, nakupovalne Kärntnerstrasse, po Grabnu in mimo židovske četrti, do ulice in trga Freyung, kjer se nahaja verjetno najprijetnejša božična tržnica mesta, predvsem z domačimi izdelki in brez prevelike gneče. V tem predelu se nahaja tudi znamenita galerija Kunst Forumu Bank Austria, kjer svetujemo ogled razstave: »Fascinacija Japonske, Monet- Van Gogh- Klimt«. Razstava nam prikazuje navdušenost zahodnoevropskega slikarstva nad estetiko in barvitostjo Daljnega vzhoda konec 19. stoletja. Začelo se je v Parizu leta 1860 in se razširilo na celo Evropo. Razstavljenih je preko 100 slik, grafik, pa tudi različnih predmetov in pohištva. Za zaključek dneva se odpravimo v enega naših priljubljenih lokalov na večerjo in druženje. Nočitev.

2. dan: sobota, 22. december

Po zajtrku obisk Umetnostno-zgodovinskega muzeja in razstave Breugel. Pieter Breugel velja za enega najpomembnejših nizozemskih renesančnih slikarjev. Ob 450 – letnici njegove smrti, je dunajskemu muzeju uspel mali čudež. Za razstavo so zbrali več kot polovico ohranjenih del tega slikarja. Mnoga od njih so prvič zapustila svoj razstavni prostor, saj jih lastniki zaradi izjemne starosti in krhkosti ne posojajo.
Po ogledu razstave svetujemo prosto sobotno popoldne, ko so odprte tudi trgovine, saj jih na Dunaju v nedeljo zaprejo. Lahko se sprehodite po nakupovalnih ulicah Kärtnerstr. in Mariahilfstr., lahko pa raziskujete središče Dunaja, kjer najdete Mozartovo hišo, Kapucinsko cerkev z grobnico cesarjev, se povzpnete na zvonik Štefanove cerkve… Vse znamenitosti so od našega hotela oddaljene le nekaj korakov. Nočitev.

3. dan: nedelja, 23. december

Po zajtrku obisk galerije Albertina, kjer so letos pripravili veliko razstavo »Claude Monet«. Razstavljenih je preko 100 slik iz vseh velikih svetovnih muzejev, kot tudi privatnih zbirk. V Albertini je še vedno na ogled zbirka Batliner : Munch-Chagall-Picasso in dodatno še dve razstavi: Fotografije Helen Levitt in razstava »Od Warhola do Richterja«. Popoldne povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

CENA: 250 €

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom iz Ljubljane, dve nočitvi s samopostrežnim zajtrkom v hotelu Wandl**** v centru Dunaja, vodstvo turističnega vodnika in organizacijo potovanja.

Doplačilo: za 1/1 sobo 70 € za dve noči, soba z zunanjim oknom 20 €/noč Rok prijave: pohitite s prijavami, ker ima hotel zelo veliko povpraševanje v tem času.

Odpovedni riziko: 5% od vrednosti aranžmaja

Minimalno število potnikov: 40

Doplačila vstopnine: za oglede razstav se odločite po lastni presoji in željah (podrobnejše informacije o vstopninah boste prejeli v obvestilu pred odhodom).

Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.

Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, tel: 05 6734520, GSM: 031 630 680, maona@maona.si

Galerija