Max Ernst(Gmünd) in MillstART 2023 »see(h)nsucht«(Millstatt)

Datum odhoda: 02. 09. 2023
Cena: 85.00€

Vabimo vas na kulturno potovanje v sosednjo Avstrijo v Millstatt, da si ogledamo razstavo umetniškega združenja millstART, ki poteka že šesto leto in tretjič pod kuratorskim vodstvom Tanje Prušnik, umetnice in predsednice Künstlerhaus Wien. Tokratna razstava je posvečena občutku, hrepenenju. Hrepenenje po toplini, soncu, jezeru, morju, umetnosti, kulturi in skupnih doživetjih je treba spodbujati in potešiti. 26 umetnic in umetnikov – uveljavljenih članov koroške in avstrijske likovne scene, mladih nadobudnih umetnikov in umetnic, umetnikov in umetnic iz Slovenije (mdr. Mira Ličen, Jože Šubic, Klemen Brun in tudi Valentin Oman), Nemčije in ZDA/Japonske, predstavlja svoja dela na posebnih mestih, kot so samostan, kolegijska cerkev, na Milštatskem jezeru… Pred tem bomo obiskali mesto kulture Gmünd, ki je zaradi številnih izjemnih galerij in razstavo Maxa Ersta vredeno ogleda.

Program izleta:
Odhod avtobusa iz Ljubljane (parkirišče dolgi most) ob 8.00. Vožnja v Avstrijo do Gmünda. Ogled številnih galerij in razstave Maxsa Ernsta (1891- 1976). Razstava je na ogled v mestnem stolpu. Max Ernst je eden izmed mednarodno najpomembnejših nemških umetnikov 20. stoletja. Razstavljenih je več kot 80 del, vključno z litografijami, jedkanicami, frotažami, kolaži in skulpturami. Razstava v Gmündu obsega obdobje od dvajsetih do sedemdesetih let prejšnjega stoletja in obiskovalce prvič v južni Avstriji povabi v domišljijske vizualne svetove Maxa Ernsta. Razstavo dopolnjujejo impresivne fotografije velikega umetniškega fotografa Edwarda Quinna, ki je bil z Maxom Ernstom v globokem prijateljstvu in je za časa umetnikovega življenja izdal obsežno biografijo Maxa Ernsta. Sledi vožnja do Millstatta in organizirano kosilo v gostišču Lindenhof. Po kosilu bomo imeli nekaj prostega časa za sprehod ob jezeru, po urejenih poteh s številnimi skulpturami. Nato ogled razstave millstART 2023: see(h)nsucht pod vodstvom kuratorke Tanje Prušnik… Po ogledu sledi vožnja nazaj v Slovenijo, kamor prispemo v večernih urah.

Cena: 85 €

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnina, kosilo, strokovno vodenje po razstavi millstART kustosinje Tanje Prušnik, vodenje turističnega vodnika in organizacija izleta. Cena je izračunana pri minimalni udeležbi 40 potnikov (cena pri 30 potnikih je 95 €). Doplačilo za vstopnino razstave Maxa Ersta: 10,50 € Prijave: maona@maona.si Rok prijave: najkasneje do 23. 8. 2023, oziroma do zasedbe mest.

Galerija