MARK ROTHKO NA DUNAJU 5.-6. april 2019

Datum odhoda: 05. 04. 2019
Cena: 135.00€
  • Mark Rothko (1903-1970) velja za enega najpomembnejših umetnikov 20. Stoletja, razstava na Dunaju pa bo prva večja predstavitev umetnika v Avstriji in naši neposredni bližini. Z več kot štiridesetimi glavnimi deli, razstava ponuja pregled celotnega Rothkovega opusa. Dela za razstavo prihajajo iz zapuščine umetnikovih otrok (Kate in Christopher), poleg tega pa še iz Nacionalne umetnostne galerije iz Washingtona, Fundacije Beyeler iz švicarskega Riehena, Judovskega muzeja v New Yorku, ter muzejev umetnosti v Bernu in Baslu.* Poleg razstave Rothko, si bomo vzeli čas tudi za ogled drugih znamenitosti Dunaja.

Program potovanja:

  1. dan: petek, 5. april

Odhod iz Ljubljane z Dolgega mostu ob 7.00 uri. (Če bo zanimanje, bo prevoz organiziran tudi z Obale). Vožnja čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Prihod na Dunaj v zgodnjih popoldanskih urah, sledi krožni ogled mesta in ogled najpomembnejših palač ob Ringu: operne hiše, mestne hiše, parlamenta, univerze, borze, trga Marije Terezije, … Sprehod skozi staro mestno jedro in ogled pomembnih znamenitosti: Hofburg, Graben, Kohlmark, Štefanove cerkve, židovska četrt …                                                                                         Sledi namestitev v hotelu in krajši počitek, nato odhod na razstavo Rothko, ki bo na ogled v Umetnostnozgodovinskem muzeju (KHM) od 12. Marca do 30. junija 2019. Na prvi umetniku posvečeni razstavi v Avstriji, bo predstavljen njegov opus od zgodnjih figurativnih slik iz 30. Let, do zrelih del iz 50. in 60. let. Poleg tega, bogata muzejska zbirka v KHM predstavlja 5.000 let človeške ustvarjalnosti, od starega Egipta pa do baroka, in nam ponuja priložnost za raziskovanje Rothkovega globokega in nenehnega zanimanja za umetnost preteklosti… Po ogledu razstave prosto do večerje v tipični dunajski gostilni, seveda z Dunajskim zrezkom… Nočitev.

2. dan: sobota, 6 april                                                                                                                  

Po zajtrku prosto za obisk znamenite dunajske tržnice Naschmarkt  ki se razprostira na območju 7.000 kvadratnih metrov . Poleg tržnice so leta 1977 odprli tudi bolšji trg, ki je odprt vsako soboto.  Na njem najdemo vso mogočo kramo, pa tudi zanimiva umetniška dela, knjige, nakit in druge starine. Sledi prosti čas za ogled ene od galerij ali potepanje po mestu.

Pozno popoldan povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

CENA: 135 € + vstopnina na razstavo Rothko

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom iz Ljubljane, nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v centru Dunaja, večerja v treh hodih, organizacijo potovanja in DDV. Doplačilo: za 1/1 sobo 45 €   Rok prijave: 5. 3. 2019, oziroma do zasedbe mest,  Prijave: maona@maona.si   Odpovedni riziko: 5% od vrednosti aranžmaja   Minimalno število potnikov:40  * iz spletne strani KHN+foto

Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.      Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, tel: 05 6734520, GSM: 031 630 680, maona@maona.si

Galerija