Gledališče Ulysses predstavlja: MALI BRION – torek, 20. avgust 2019 – Edward Albee: Kdo se boji Virginije Woolf

Datum odhoda: 20. 08. 2019
Cena: 45.00€

Gledališče Ulysses sta leta 2000 ustanovila igralec, pesnik in režiser Rade Šerbedžija in pred leti preminuli dramatik Borislav Vujičić. Ime gledališča je posvečeno spominu na irskega pisatelja in romanopisca Jamesa Joyca, ki je kot profesor angleškega jezika v prvih letih 20. stoletja poučeval tudi v Pulju in na svoj 23. rojstni dan odplul na Veliki Brion.

Letošnja, 19. sezona gledališča, na oder postavlja klasiko: »Kdo se boji Virginije Woolf«.

 Zastrašujoče realen prikaz mračnega propadnja zakonske zveze, čustvenih, ljubezenskih in človeških odnosov med partnerjema.

Katarina Bistrović Darvaš i Rade Šerbedžija v vlogah Marthe in Georga uprizarjata dvourni uigran in popoln prikaz destruktivne spirale psihološke vojne med spoloma. V napetem konfliktu histerične igranosti, perverznih nevrotičnih izpadov, hlinjene nezainteresiranosti in ignorance, pripeljeta igro do popolnega propada, ne samo zakonske zveze, temveč tudi osnovnih medčloveških odnosov.

 Hrvaški mediji in prve kritike napovedujejo, da bo predstava v režiji Lenke Udovički, ena največjih uspešnic gledališča Ulysses.

Program  izleta:
Odhod avtobusa z avtobusne postaje v Kopru ob 16:00 (mimo Izole, Pirana in Portoroža). Vožnja čez mejni prehod Sečovlje na Hrvaško do Fažane. V Fažani nekaj prostega časa za sprehode ob obali, osvežujočo pijačo ali mediteransko večerjo v eni od tamkajšnjih restavracij. Ob 20.15 odhod ladje iz Fažane, ki nas bo popeljala na Mali Brion, kjer se bomo do prizorišča – avstroogrske trdnjave Minor iz 19. stoletja – sprehodili po poti med borovci. Predstava »Kdo se boji Virginije Woolf« prične ob 21. uri.
Po predstavi povratek z ladjo do Fažane in z avtobusom domov, kamor prispemo v zgodnjih jutranjih urah (okoli 2.00).

Za potovanje potrebujete osebno izkaznico ali potni list in nekaj hrvaških kun za pijačo.
Priporočilo: ne pozabite na toplo jopico, ker je predstava na prostem.

Cena: 45 €

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne pristojbine in parkirnino, vstopnico za predstavo (vključuje vožnjo z ladjo), spremstvo in organizacijo potovanja.

 

POHITITE S PRIJAVAMI!

Rok prijave: 12. avgust 2019, oziroma do zasedbe mest!

 

 

 

PRIJAVE in INFORMACIJE:

Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, PIRAN

tel: 05 6734520, elektronska pošta: maona@maona.si

Galerija

There are no photos with those IDs or post 7190 does not have any attached images!