BOLOGNA – ARTE FIERA 2019

Datum odhoda: 01. 02. 2019
Cena: 240.00€

Ljubitelje umetnosti prijazno vabimo na naše tradicionalno potovanje:
BOLOGNA – ARTE FIERA 2019
43. mednarodni sejem sodobne umetnosti
1. do 3. februar 2019

Organizatorji sejma Arte Fiera Bologna že 43-to leto zapored vabijo na mednarodni sejem umetnosti, ki ga zadnja leta širijo z dogajanjem v starem mestnem jedru Bologne. S projektom ART WHITE NIGHT se v mestu na sobotni večer odvija pravi festival umetnosti, na katerem ne manjkajo odmevne razstave in dogodki. Ker organizatorji vzporednih prireditev sejma napovedujejo pester program, smo se odločili, da cel konec tedna ostanemo v Bologni in se prepustimo mestnemu utripu, tako v umetnosti kot v kulinariki.

Program potovanja:

1. dan: petek, 1. februar, Bologna – ARTE FIERA

Odhod avtobusa iz Ljubljane (Dolgi most) ob 7.00 in iz Kopra (železniška postaja) ob 8.15. Vožnja v Italijo, mimo Benetk do Bologne, kjer se takoj odpravimo na prizorišče sejma ARTE FIERA BOLOGNA 2019. Umetniški vodja kustos Simone Menegoi je letošnji sejem Arte Fiera prenovil: galerije so bile povabljene k predstavitvi ožjega izbora umetnikov s kritično presojo. S tem je želel poudariti poglabljanje in strokovnost, ter spodbuditi galerije k predstavitvi projektov, ki so skladni z vsebinsko usmeritvijo koncepta sejma. Organizatorji so prepričani, da lahko samo tako zasnovan sejem pritegne kakovostno zbirateljsko publiko in s tem zagotovi svojo uspešnost na umetnostnem trgu. Po ogledu sejma vožnja do hotela v centru mesta in nastanitev. Sledi večerja s tipičnimi bolonjskimi dobrotami. Nočitev.

2. dan: sobota, 2. februar, Bologna – ART WHITE NIGHT

Po zajtrku ogled najpomembnejših znamenitosti centra Bologne. Sprehod po židovski četrti in ogled enega od najpomembnejših gledališč v Italiji – Teatro Comunale, ki prestavlja izjemno arhitekturno dediščino in je bilo skozi zgodovino vedno središče kulturnega dogajanja v Bologni. Gledališče je zgradil arhitekt Antonio Galli da Bibbiena. Slavnostna otvoritev je bila 14. maja 1763. Sledi prosti čas za obisk živahne bolonjske tržnice, nato se nam odpirajo številne možnosti ogleda razstav v sklopu sejemskega projekta ART CITY BOLOGNA. Program bo v kratkem objavljen na spletu, trenutno pa že potekajo razstave, ki bodo na ogled tudi v času našega obiska: “Oltre l’Onda”: Hokusai in Hiroshige v Museo Civico Archeologico, Warhol &Fiends v Palazzo Albergati, “Sturmtruppen 50 anni” v Palazzo Fava, Il Club 27: Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Jim Morrison, Janis Joplin, Amy Winehouse in drugi… Pozno popoldan priporočamo krajši počitek, da se v nočnih urah lahko prepustimo drugemu projektu v sklopu sejma umetnosti: ART CITY WHITE NIGHT, izjemen večer prireditev, razstav in dogodkov, posvečenih sodobni umetnosti, umetnikom, ljubiteljem umetnosti in naključnim obiskovalcem. Galerije in muzeji Bologne bodo razstavile svoje najlepše zbirke, pobuda pa vključuje tudi živahna dogajanja v mestnih palačah, kavarnah in lokacijah na prostem. Nočitev.

3. dan: nedelja, 3. februar

Po zajtrku prosto za samostojne oglede morebitnih zamujenih priložnostih na ART CITY BOLOGNA. Odhod avtobusa ob 12.00. Po kratki vožnji postanek v vili Aldrovandi-Mazzacorati, kjer si ogledamo majhno, prečudovito gledališče, ki se nahaja v tej vili. Gledališče je bilo zgrajeno konec 18. stoletja v baročnem stilu in je bogato okrašeno s skulpturami, freskami in lesenimi dekoracijami. Po ogledu še vožnja do bolonjskih gričev, kjer nam bodo v izvrstni restavraciji pripravili posebnosti lokalne kulinarike, zaradi katerih Emilia Romagna velja za domovanje sladokuscev. Po kosilu vožnja proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena: 240 € (+ vstopnine 25 €)

Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom, cestne pristojbine in takse, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v središču Bologne, večerja prvi večer in kosilo zadnji dan, ogledi po programu, vodenje turističnega vodnika, DDV in organizacijo potovanja.

Cena je izračunana v pričakovanju udeležbe 40 potnikov.

Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.

Doplačila: enoposteljna soba 70 € za dve noči

Doplačila za vstopnine: skupinska vstopnica za sejem Arte Fiera 15 €, v kolikor ste imetnike press kartice, nas prosimo ob prijavi obvestite. Ostale vstopnine po programu: Tetro Comunale 5 €, Teatro piccolo 5 €. Nekatere razstave bodo brezplačne z vstopnico Arte Fiera ali bodo imele popust.

Rok za prijave: do vključno 16. januarja 2018

Prosimo, da se držite roka prijave zaradi zelo velikega povpraševanja za hotelske namestitve v Bologni.

Prijave in informacije: Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, 6330 PIRAN
tel: 05 6734520, 031 630 680, elektronska pošta: maona@maona.si ali info@maona.si

 

Galerija