BENEŠKI BIENALE 2019 – 58. mednarodna razstava likovne umetnosti – Beneški bienale

Datum odhoda: 09. 11. 2019
Cena: 140.00€

BENEŠKI BIENALE 2019
58. mednarodna razstava likovne umetnosti – Beneški bienale
9. – 10. november 2019
Vabljeni na ogled 58. mednarodne razstave likovne umetnosti v Benetkah z naslovom May You Live in Interesting Times (Da bi živeli v zanimivih časih) pod kuratorstvom Ralpha Rugoffa. Slovenijo s projektom Here We Go Again…System 317 zastopa Marko Peljhan. V ospredju njegovega projekta je hipersonično plovilo, v katerem si bodo obiskovalci lahko postavljali vprašanja, povezana s trenutnim ekološkim in političnim stanjem na planetu in iskali odgovore nanje.

Program potovanja:

1. dan: sobota, 9. november

Odhod iz Ljubljane z Dolgega mostu ob 6. uri, mimo Kopra ob 7.15 (železniška postaja). Vožnja z vmesnimi postanki do Benetk. Sledi prevoz z ladjo do središča masta obisk 58. mednarodne likovne razstave, bolj znane kot Beneški bienale, katerega kurator je letos Ralpha Rugoffa. Odvija se na tradicionalnih razstaviščih Giardinov in Arsenala, kjer se nahaja tudi slovenski paviljon. Predstavljamo se s projektom Here We Go Again…System 317, ki ga zastopa Marko Peljhan. Gre za njegovo novo delo iz serije Resolucija. To je dvajsetletni ciklus del, ki podaja konkretne fizične in praktično izvedljive rešitve za določene probleme v družbi. V večernih urah se zopet peljemo z ladjo iz centra Benetk do avtobusa, zatem nekaj kilometrov vožnje do Mester. Namestitev v hotelu v mestnem središču in nočitev.

2. dan: nedelja, 10. november

Po zajtrku kratka vožnja z avtobusom do železniške postaje, nato vožnja z vlakom do centa Benetk in ogled nacionalnih paviljonov ter vzporednih razstav Bienala. Predlagamo skupen ogled palače Moro, kjer razstavlja Azad Karim, po rodu Kurd, ki živi v Sloveniji, z multimedijskim projektom Fragmenti resničnosti. ( Pri tej razstavi so sodelovale Obalne galerije Piran). Sama palača Moro je eden izmed prizorišč European Cultural centra (ECC)-organizacije, ki jo je ustanovil nizozemski umetnik Rene Rietmeyer leta 2002. Cilj ECC je postavitev kulturnih središč, namenjenih kulturnim izmenjavam, organizacija svetovnih razstav, simpozijev in vse vrste kulturnih projektov, ne samo z Evropejci, ampak z ljudmi iz vsega sveta. Ostala razstavišča so: Palazzo Bembo, Palazzo Michiel in dva vrtova, ki jih bomo videli prvi dan (Marinaressa). Proti doplačilu je možnost skupnega kosila in ogleda terase palače Fondaco dei Tedeschi. Zvečer zopet povratek z vlakom do Mester in vožnja z avtobusom proti domu.
Cena: 140 €
Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine in takse, nočitev z zajtrkom v hotelu*** v Mestrah, 2 x prevoz z ladjo v Benetkah, 2 x vožnja z vlakom, vodenje, zavarovanje potnikov in organizacijo potovanja.
Doplačila: vstopnica za Beneški Bienale 18,50 €.
1/1 soba 30 €, po želji doplačilo za kosilo drugi dan 15 €.
Rok prijave: 30. september, oziroma do zasedbe mest.
Informacije in prijave: maona@maona.si tel: 031 630 680, www.maona.si
M a o n a Piran, Cankarjevo nabrežje 7, 6330 Piran

Galerija