BELGIJA – Bruselj, Brugge, Gent, Oudenburg, Kortrijk 22. – 27. junij 2018

Datum odhoda: 22. 06. 2018
Cena: 780.00€

BELGIJA – Bruselj, Brugge, Gent, Oudenburg, Kortrijk
22. – 27. junij 2018
Belgija. Dežela vafljev, čokolade, piva in rožnih vrtov. Kraljevina v
središču Evropske unije, katere tudi ustanovna članica. Zakladnica
umetnosti in kulture, posejana s cvetočimi parki in čudovito zeleno
naravo. Država, razdeljena na Flandrijo, Valonijo in Bruselj, kjer sta si
zahajajoča viteška kultura srednjega veka in sveže rojena renesansa
podali roke in ustvarili spomenike, ob katerih preprosto ostrmimo.
Popeljali Vas bomo na nepozabno rožno potovanje skozi Bruselj, Brugge,
Gent, Oudenburg in Kortrijk.

1. dan, 22. junij, petek, Ljubljana – Bruselj
Ob 17.00 uri se zberemo na letališču Jožeta Pučnika, Brnik, Ljubljana. Sledi večerni polet v
Bruselj od koder se z organiziranim avtobusnim prevozom odpeljemo v hotel. Nočitev.
2. dan, 23. junij, sobota, Bruselj – Gent
Po zajtrku se sprehodimo v center Bruslja, belgijske in evropske prestolnice. Najprej si bomo ogledali osrednji mestni trg Grand Place, kjer stoji mestna hiša in tudi druge arhitekturno zanimive stavbe, katerih pročelja odsevajo spremembe v stilu od gotike do baroka. Sprehodili se bomo do znamenitega kipca Manneken Pis. Sledi rahel vzpon do mogočne gotske stolnice Saint Michel, v kateri najdemo čudovite vitraže iz 16. stoletja. Sledi vožnja mimo evropskega parlamenta do parka Coloma, kjer najdemo več kot 3000 različnih vrtnic iz 26 različnih držav. Nato se po podeželju odpeljemo do majhnega mesteca Le Roeulx, kjer si bomo ogledali rožni vrt z veliko različnimi vrtnicami. Nočitev v hotelu v Gentu.
3. dan, 24. junij, nedelja, Gent
Po zajtrku si bomo ogledali Gent. Le ta sodi med najlepša belgijska mesta z izjemnimi spomeniki, ki so dokaz izjemnega bogastva flamskega meščanstva. Ogledali si bomo stolnico Sint-Baaf, kjer posebej izstopajo baročna prižnica in oltarne slike, ki sta jih ustvarila Pourbus in Rubens ter izjemni Gentski oltar, ki sta ga skupaj poslikala Hubert in Jan van Eyck in ustvarila eno ključnih umetnin zahodne civilizacije. Med sprehodom po mestu si bomo ogledali mestno hišo ter se sprehodili vzdolž nekdanjega slikovitega pristanišča. Prosto za kosilo. Po kosilu se bomo odpeljali na podeželje v rožne vrtove in zbirke. Ogled nadaljujemo v rožnem parku Vrijbroekpark v mestu Mechelen. Sledi npovratek v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan, 25. junij, ponedeljek, Gent – Brugge – Oudenburg
Po zajtrku se bomo odpeljali v severne Benetke, mesto Brugge. Mesto je posejano s številnimi kanali z živahno trgovino. Najprej si bomo ogledali Marijino cerkev s slovito Michelangelovo Madonno in razkošnim nagrobnikom zadnje burgundske vojvodinje Marije. V bližini je tudi Groeningen museum, ki hrani dragoceno zbirko del staronizozemskega slikarstva (van Eyck, Memling, Bosch). Sprehodili se bomo še do glavnega mestnega trga, kjer bomo poskusili znameniti belgijski krompirček in pot nadaljevali vzdolž nekaterih slikovitih kanalov. Pot nadaljujemo do Oudenburga in rožnega vrta Lens, ustanovljenega že davnega leta 1870. Na več kot 2000 kvadratnih metrih nas čaka več kot 800 različnih vrst vrtnic. V istem mestu si ogledamo še vrtnarijo Annoeba (Backer). Sledi povratek v hotel. Večerja in nočitev.
5. dan, 26. junij, torek, Gent – Kortrijk
Po zajtrku se odpeljemo v Kortrijk, mesto na reki Leie. Sprehodili se bomo ob reki in si ogledali stolpa Broel iz 1385 in 1415 leta. Nadaljevali bomo na glavnem trgu Grote Markt, kjer na sredini kraljuje srednjeveški zvonik Belfry. Slednji spada pod UNESCOvo svetovno dediščino. Na glavnem trgu izstopa tudi čudovita mestna hiša, v pozno gotsko renesančnem stilu. Ogledamo si še cerkev Naše gospe, ki so jo začeli graditi 1119 in končali, z izgradnjo kapelice, 1370 leta. Prosto za kosilo. Našo potnadaljujemo do mednarodnega rožnega vrta Kortrijk, z več kot 200 različnimi vrtnicami. Vrt je bil ustanovljen leta 1959 s finančno pomočjo mesta in pokrajine Zahodna Flandrija. Deluje v okviru znanstveno-raziskovalnega centra kot vrt za praktične poskuse in demonstracije vrtnic. Na poti v hotel se ustavimo še v Meulebecke in si ogledamo vrt The Garden of regine. Povratek v hotel. Prosto. Večerja in nočitev.
6. dan, 27. junij, sreda, Gent – Bruselj – Treviso – Ljubljana
Po zgodnjem zajtrku se odpeljemo na bruseljsko letališče od koder poletimo v Benetke,
Treviso. Z organiziranim prevozom se v zgodnjih popoldanskih urah odpeljemo do Ljubljane kamor prispemo v popoldanskem času.
CENA: 780€
Doplačilo za enoposteljno sobo: 150€/osebo
Cena vključuje: letalski vozovnici LJU – BRU, BRU – VEN, prevozi z modernim turističnim avtobusom, avtobusni prevoz Treviso – Ljubljana, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu *** v Bruslju, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu **** v Gentu, 3 x večerja, vodenje turističnega vodnika z licenco GZS, strokovno vodenje Breda Čopi
Rok prijave: 25. februar 2018
Plačilo na obroke: možnost plačila na 2 obroka, 15.3.2018 390€ in 15.5.2018 390€
Minimalno število potnikov: 40, ob manjšem številu potnikov se cena ustrezno spremeni.

Turistična agencija Maona-Piran: Cankarjevo nabrežje 7, 6330 Piran,
tel: 05 734520, elektronska pošta: maona@maona.si

Galerija