BADEN IN DUNAJ – NAJLEPŠI ROŽNI VRTOVI AVSTRIJE »La vie en rose«

Datum odhoda: 03. 06. 2022
Cena: 195.00€

Vabimo vas, da doživite pravi rožni vrt, v vseh  barvah in opojnem vonju, ob kavici in ob klepetu, ob sprehodu in ob sončnem zahodu, pod zvezdnatim nebom in ob jutranji rosi, v pogovoru z strokovnjaki in skrbniki rožnih vrtov. Vabimo Vas, da začutite življenje v rožnatem tako, da Vas  nastanimo v grajskem hotelu ob največjem rožnem vrtu Avstrije, v mestu Baden. To je enkratna priložnost, da se naužijemo božanske lepote te rože – vrtnice, si vzamemo čas in se poglobimo v njeno barvitost in opojnost. Morda najdemo verz, morda nam spremeni pogled, zagotovo pa ne bomo več to, kar smo bili… Moč vrtnice je neizmerna.

Program rožne ekskurzije:

  1. Dan: petek, 3. junij 2022 Odhod iz Ljubljane ob 8.00 (Dolgi most).  Ure odhoda z obale in vstopne postaje javimo naknadno. Vožnja v Avstrijo in prihod v Baden zgodaj popoldne. Najprej ogled centra mesta in nato nastanitev v grajskem hotelu. Popoldne in vse do večera posvetimo rožnemu vrtu Baden Rosarium Doblhoffpark, ki je največji te vrste v Avstriji. Dobrih 800 sort vrtnic z zvenečimi imeni, kot sta “Goldmarie” in “Kaiserin Elisabeth”, uspeva na 75.000 m², obdanih s 30.000 grmovi vrtnic. Včasih je bil ta rožni vrt del grajskega vrta (grad je danes hotel), danes pa je eden od najbolj priljubljenih parkov v Badnu. Večerja v hotelu in nočitev.
  2. Dan: sobota, 4. junij 2022 Zajtrk in prosto za samostojne sprehode po rožnem vrtu in prijetnem mestecu Baden z zdraviliščnim parkom.  Sledi vožnja do Dunaja in ogled rožnega vrta Volksgarten, kjer se bomo ponovno predali opojnim vonjavam vrtnic. Kosilo v tipični lokalni gostilni, nato prosti čas za kavico v eni od znamenitih dunajskih kavarn ali sprehod po centru prestolnice Avstrije.

Pozno popoldan povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

 

Cena: 195 €

Cena vključuje: avtobusni prevoz s cestnimi pristojbinami in parkirninami, namestitev v  hotelu 3* (ob rožnem vrtu v centru Badna) v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, večerja in kosilo v centru Dunaja, oglede po programu, vodenje turističnega vodnika in spremstvo predsednice Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije, ga. Brede Bavdaž Čopi.

Doplačilo za enoposteljno sobo 50 €.

Rok prijave: 16. marec 2022, oziroma do zasedbe mest.

Plačilo: akontacija 100 €- konec marca, ostali znesek mesec dni pred odhodom.

Odpovedni riziko: 5 % od vrednosti potovanja, kar nam sporočite ob prijavi.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa potovanja v primeru sprememb okoliščin, na katere, kot organizatorji ne moremo vplivati.

 

Prijave in informacije: Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, 6330 Piran, elektronski naslov: maona@maona.si, telefon: 031630680

Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.

 

Spremljamo pogoje za potovanja v Avstrijo: http://www.dunaj.veleposlanistvo.si/index.php?id=6176

 

Galerija