16. mednarodna razstava arhitekture – La Biennale di Venezia

Datum odhoda: 10. 11. 2018
Cena: 130.00€

16. mednarodna razstava arhitekture – La Biennale di Venezia
10.-11. November 2018

Vabimo vas na ogled 16. mednarodne razstave arhitekture – La Biennale di Venezia, ki je najpomembnejši arhitekturni dogodek na svetu. Letošnji bienale poteka pod kuratorstvom arhitekt iz Dublina Yvonne Farrell in Shelley McNamara, ki sta kot izhodišče sodelujočim birojem ponudili premislek o prostoru svobode in svobodni domišljiji, ki povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost. Z naslovom Prostor svobode sta, kot pravita, želeli izpostaviti arhitekturni prostor, in ne arhitekturne objekte, v katerih nastopa človek. V nacionalnem paviljonu se Slovenija predstavlja s projektom Živeti z vodo, pripravljenega na pobudo Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO). Matevž Čelik, njegov direktor, kot tudi kurator paviljona, je k sodelovanju povabil skupino mednarodno priznanih arhitektov, krajinskih arhitektov, raziskovalcev in pedagogov. Spraševali so se, kakšne intervencije v prostor bodo v prihodnosti potrebne v povezavi z vodo in kakšne morebitne projekte to prinaša? Prepričani so, da bi bilo potrebno na novo razmisliti o vodi v prostoru. Multidisciplinarni proces njihovega dela je predstavljen z dvema instalacijama.

 

Program ekskurzije:

1. dan: sobota, 10. november
Odhod avtobusa iz Ljubljane (parkirišče Dolgi most) ob 6.30. Vožnja v Italijo z vmesnim postankom do Benetk. Sledi ladijski prevoz do središča mesta, nato ogled 16. mednarodne razstave arhitekture v Gardinih in Arsenalu. Tokratne razstave se udeležuje 63 držav, od tega je 6 prvič prisotnih na bienalu arhitekture. Med njimi je tudi Sveti sedež, ki ima svoj paviljon na otoku San Giorgio Maggiore. Zvečer vožnja z ladjico do parkirišča in vožnja z avtobusom do Mester. Namestitev v hotelu v centru mesta in nočitev.

2. Dan: nedelja, 11. november
Po zajtrku kratka vožnja z avtobusom do Benetk, nato z ladjo do centra in prosto za ogled palač in nacionalnih paviljonov v središču Benetk. Priporočamo ogled razstav: Renzo Piano- Progetti d’acqua, Palazzo Bembo, paviljon Svetega sedeža na otoku San Giorgio Maggiore, Jacopo Tintoretto (1518-1594) v Doževi palači in v Akademiji (Il giovane Tintoretto)… Po želji se lahko udeležite organiziranega kosila in razgleda s terase palače Fondaco dei Tedeschi, za katerega je Giorgio Vasari dejal, da je najlepši pogled na Benetke. Zvečer vožnja z ladjico do parkirišča in povratek z avtobusom do Kopra in Ljubljane, kamor prispemo v večernih urah.

CENA: 130 €

CENA VKLJUČUJE: prevoz z modernim turističnim avtobusom, mestna taksa in parkirnine, 4 x vožnja z ladjico v Benetkah, nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v centru Mester, vodenje turističnega vodnika z licenco GZS in organizacijo ekskurzije.

Doplačilo: vstopnina na bienale 16 €, vstopnino poravnate vodniku na avtobusu, razstava Renzo Piano 6 €

Rok prijave: 23. oktober, oziroma do zasedenosti mest

Minimalno število potnikov: 40

Splošna navodila in pogoji potovanja so sestavni del tega potovanja.

PRIJAVE in INFORMACIJE: Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7
GSM: 031 630 680, tel: 05 67345 20, elektronska pošta: maona@maona.si

Galerija