P R E D B O Ž I Č N I D U N A J 2023 (10.-12. december 2023 )

Datum odhoda: 10. 12. 2023
Cena: 320.00€

Bliža se konec leta in mi komaj čakamo, da nas Dunaj zopet povabi v čarobno vzdušje luči, punča in neštetih dogodkov, razstav, predstav in koncertov. Vsakič nas pričaka s posebno aristokratsko umirjenostjo, uglajenostjo, razkošnostjo in v siju neštetih prazničnih lučk. Iz prijetno tople domačnosti našega hotela Wandl se bomo podali na raziskovanje novosti, ki jih prestolnica letos ponuja. Tokrat smo vključili v program razstave v Leopoldovem muzeju, Albertini in ogledali si bomo prenovljen in na novo odprt Mestni muzej Dunaja. Ne bomo zamudili niti posebnega vzdušja dunajskih kavarn, restavracij in številnih božičnih sejmov, ter tudi možnosti, da z odličnim dunajskim vinom nazdravimo prihajajočemu Novemu letu.

Program potovanja:

1. dan: nedelja, 10. december

Odhod iz Pirana ob 6.00 (na avtobus lahko vstopite na vseh lokalnih postajah do Kopra) in Ljubljane, z Dolgega mostu ob 8.00 uri. Vožnja čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Prihod na Dunaj v popoldanskih urah. Namestitev v hotelu Wandl, nedaleč od cerkve sv. Štefana. Po krajšem počitku se sprehodimo po okrašenem mestu, do Leopoldovega Muzeja, kjer si ogledamo razstavo »Max Oppenheimer« (vzornik in prijatelj Egona Schieleja) in stalno postavitev Dunaj 1900 (Gustav Klimt, Egon Schiele in dunajska moderna…). To je bil čas, ko je bil Dunaj kraj eksperimentiranja in laboratorij idej. Sledi sprehod po Grabnu do Štefanove cerkve, nakupovalne Kärntnerstrasse… Nočitev.

2. dan: ponedeljek, 11. december

Po zajtrku obisk galerije Albertina, kjer so postavili obsežno razstavo Michelangelo in njegova zapuščina. Na ogled je 120 del, ki ponujajo celovit vpogled v delo tega velikega genija. »Michelangelove risbe bodo postavljene nasproti delom umetnikov iz mojstrove neposredne okolice (Giulio Clovio, Sebastiano del Piombo in Daniele da Volterra), kar naj bi pokazalo, kako jasno se Michelangelove risbe razlikujejo po slogu in iznajdljivosti.«(www.albertina.at) V Albertini si lahko ogledamo še stalno zbirko, (Monet do Picassa), druge občasne razstave (Gottfried Helnwein, Joel Sternfeld) in tudi razkošne dvorane palače. Po ogledu prosto popoldne. Lahko se sprehodite po nakupovalnih ulicah Kärtnerstr. in Mariahilfstr. ali pa raziskujete središče Dunaja. Številne znamenitosti so od našega hotela oddaljene le nekaj korakov. Prav tako Dunaj ponuja še številne druge razstave, kot so v muzejih Heidi Horten Collection, Umetnostno zgodovinski muzej, MAK, Kunstforum… Priporočamo tudi razstavo slik Louise Bourgeois iz štiridesetih let prejšnjega stoletja, ki se nahaja v baročni galeriji Spodnjega Belvedera. Informacije vam bodo na voljo pri vodniku. Nočitev.

3. dan: torek, 12. december
Po zajtrku sprehod do Karlovega trga, kamor že dolgo nismo zavili. Ogledamo si zunanjost baročne Karlove cerkve in najbolj priljubljeno božično tržnico za družine na Dunaju, ter tamkajšnji muzej. Po nekajletni prenovi bodo 6. decembra svečano odprli
Mestni muzej Dunaj, ki se nahaja v neposredni bližini Karlovega trga. Stalna razstava »Dunaj. Moja zgodba« pripoveduje zgodbo mesta kot kronološko potovanje – od prve naselbine do danes. Stalna razstava se na Dunaju razprostira na 3.300 m², v treh nadstropjih in s 1.700 predmeti. Moja zgodba obiskovalce popelje na potovanje skozi stoletja. Popoldan vožnja proti domu. Predno zavijemo po Tržaški cesti v smeri Slovenije, naredimo še krajšo krožno vožnjo po mestu, da se za letos poslovimo od mogočne, nekdanje prestolnice 90 milijonske monarhije. Prihod v Ljubljano v večernih urah in nato vožnja do Obale.

CENA: 320 €

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom s taksami, cestninami in parkirnino, (odhod iz Pirana, Kopra, Ljubljane), dve nočitvi s samopostrežnim zajtrkom v hotelu Wandl 4* v centru Dunaja, vodstvo turističnega vodnika in organizacijo potovanja.

Doplačilo: za 1/1 sobo 60 € za dve noči.

Vstopnine po programu skupaj 26 € : Leopold Museum 11 €, Albertina 15, Wien Museum-stalna razstava je brezplačna.

Rok prijave: do 13. november, oziroma do zasedbe mest. Prijave: maona@maona.si Odpovedni riziko: 5 % od vrednosti potovanja- 16€. (Vplačan mora biti 30 dni pred odhodom.) Minimalno število potnikov: 40

Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.

Pridružujemo si pravico do spremembe programa, v kolikor nastanejo okoliščine, na katere kot organizator ne moremo vplivati.

Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, GSM: 031 630 680, maona@maona.si

Galerija

There are no photos with those IDs or post 7416 does not have any attached images!