ZORAN MUŠIČ POEZIJA TIŠINE: OTVORITEV RAZSTAVE NA DUNAJU

Datum odhoda: 12. 04. 2018
Cena: 140.00€

ZORAN MUŠIČ POEZIJA TIŠINE:
OTVORITEV RAZSTAVE NA DUNAJU
12.-13. april 2018

Vabimo vas na Dunaj v Muzej Leopold na otvoritev pregledne razstave umetnin Zorana Mušiča (1909-2005) z naslovom Poezija tišine. Uradno bo razstava odprta od 13. aprila do 6. avgusta 2018. Dela Zorana Mušiča, ki bodo razstavljena na 1100 m2 površine, nas bodo popeljala od najzgodnejših umetnikovih motivov, preko risb iz taborišča Dachau do
znamenitih dalmatinskih konjičkov, avtoportretov in portretov pred kratkim umrle žene Ide Barbarigo. Poleg slavnostne otvoritve razstave del Zorana Mušiča si bomo vzeli čas še za ogled drugih znamenitosti Dunaja. Dunajčani so letos posebej pozorni na 150-letnico rojstva Gustava Klimta; zato priporočamo ogled njegovih del v Belvederju in v Umetnostno-
zgodovinskem muzeju.

Program strokovne ekskuzije:

 
1. dan: četrtek, 12. april
Odhod iz Ljubljane z Dolgega mostu ob 8.00 uri. (Če bo zanimanje, bo prevoz organiziran tudi z Obale). Vožnja čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Prihod na Dunaj v popoldanskih urah, sledi krožni ogled mesta in ogled najpomembnejših palač ob Ringu: operne hiše, mestne hiše, parlamenta, univerze, borze, trga Marije Terezije, … Sprehod skozi staro mestno jedro in ogled pomembnih znamenitosti: Štefanove cerkeve, najstarejšega dela mesta – Fleischmarkta, nakupovalne Kärntnerstrasse… Po prostem času namestitev v hotelu in krajši počitek, nato odhod na otvoritev razstave Poezija tišine Zorana Mušiča v Muzeju Leopold . Poleg direktorja muzeja Hansa-Petera Wipplingerja bosta na otvoritvi spregovorila tudi kustos razstave Ivan Ristić in naš minister za kulturo Anton Peršak.
Po otvoritvi povratek v hotel in nočitev.

 
2. dan: petek, 13. april
Po zajtrku ogled Zgornjega Belvederja je na ogled najpomembnejša zbirka avstrijske umetnosti od srednjega veka do sodobnosti. V zbirki so med drugim tudi številna dela Gustava Klimta z novim konceptom postavitve, ki sliko Poljub predstavlja v novi luči. Po ogledu prosto za odkrivanje starega mestnega jedra. Popoldan priporočamo ogled Umetnostno-zgodovinskega muzeja, kjer so pripravili zanimiv projekt Stairway to Klimt:
na stopnišču muzeja so postavili Klimtov most v višini 12 m, ki nam bo omogočal, da si
ogledamo slikarski ciklus 13. slik, ki sodijo med njegova najpomembnejša
zgodnja dela. Hkrati bo v antični zbirki na ogled slika velikega formata Nuda Veritas,
postavljena v kontekstu staroveške umetnosti… Pozno popoldan povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

 
CENA: 140 €

 
Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom iz Ljubljane, nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v centru Dunaja, strokovno vodstvo Brede Ilich Klančnik, avtorice velike pregledne razstave del Zorana Mušiča v ljubljanski Moderni galeriji (2009-2010), vodstvo turističnega vodnika, organizacijo potovanja in DDV.

 
Doplačilo: za 1/1 sobo 45 €

 
Rok prijave: 28. 2. 2018, oziroma do zasedbe mest.

 

 

Prosimo pohitite s prijavami, ker je na Dunaju v tem času zelo veliko povpraševanje po hotelih.

Prijave in informacije: maona@maona.si, tel: 05 673 45 20, GSM: 031 630 680

Odpovedni riziko: 5% od vrednosti aranžmaja

Minimalno število potnikov: 40, v kolikor je število udeležencev nižje, se cena preračuna.

Doplačila vstopnine: za oglede razstav se odločite po lastni presoji in željah; vstopnina za Muzej Belvedere 13,50€ (za skupine nad 10 oseb),Umetnostno-zgodovinski muzej 11 € (za skupine nad 10 oseb).

Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.

Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, tel: 05 6734520, GSM: 031 630 680, maona@maona.si

Galerija