TRST in glicinije, nedelja, 15. april 2018

Datum odhoda: 15. 04. 2018
Cena: 48 in 38.00€

TRST in glicinije
Najlepše glicinije v historičnih parkih Trsta
Nedelja, 15. april 2018

Glicinija (Wisteria), barvito drevesno cvetje, je velikokrat omenjeno tako v poeziji kot tudi drugih zgodovinskih zapisih Japonske in Kitajske, od koder izvira. Vonj cveta glicinije, čarobnost njegove viola-modre ali bele barve ter prepletena olesenela stebla opazovalca osupnejo. Zato smo se odločili, da tej izjemni rastlini posvetimo dan in vas vabimo v družbo navdušujoče lepote in vonja te izjemne rastline. Glicinije bomo poiskali v Tržaškem botaničnem vrtu, parku Revoltella, na terasah Barkovelj in v parku Sv. Ivan, kjer bo ta dan sejem redkih rastlin Horti Tergestini.

Program izleta:
Odhod iz Ljubljane-Dolgi most ob 7.30 in odhod iz Kopra ob 8.45 (glavna avtobusna postaja). Vožnja čez mejni prehod Škofije do parka Sv.Ivan, kjer si bomo ogledali park z vrtnicami in občudovali glicinijo na secesijski pergoli… Ta dan bo v parku tudi sejem redkih rastlin HORTI TERGESTINI , ki je eden najzgodnejših in zato najpomembnejših vrtnarskih sejmov redkih rastlin v naši bližini. Ponudba je zelo raznolika in specializirana: med številnimi rastlinami najdemo tudi veliko ponudbo sortnih hortenzij, vrtnic in sezonskega cvetja. Pot nadaljujemo do botaničnega vrta v Trstu, ki slovi po zanimivih rastlinskih zbirkah. V tem času ga krasi tudi cvetoča glicinija in prve cvetoče botanične vrste vrtnic. Sledi ogled zgodovinskega parka Revoltella s cerkvico, v kateri je grobnica družine Revoltella, nekdanja vrtnarija in podeželska vila. Posebnost tega parka v mesecu aprilu so glicinije, ki prekrivajo zidano pergolo. Po vodenem ogledu parka sledi vožnja do centra Trsta in kosilo. Nato ogled najpomembnejših znamenitosti mesta; Piazza Unità, operna hiša, občinska palača, rimsko gledališče, judovska četrt.. Namenili bomo tudi nekaj prostega časa za obisk ene izmed znamenitih kavarn. Popoldan vožnja do cvetočih teras glicinij pri Barkovljah. Pozno popoldne vrnitev proti domu.

 
Cena: iz Ljubljane 48€, iz Kopra 38 €

 
Cena vključuje: avtobusni prevoz, oglede po programu, kosilo, strokovno vodnico (dipl. agr. Breda Bavdaž Čopi), vodenje vodnika z licenco GZS in organizacijo izleta.

Informacije in prijave: maona@maona.si tel: 031 630 680, www.maona.si
M a o n a Piran, Cankarjevo nabrežje 7, 6330 Piran

Galerija