RAZSTAVA VAN GOGH »Med žitnimi polji in nebom« VICENZA

Datum odhoda: 26. 12. 2017
Cena: 45.00€

RAZSTAVA VAN GOGH »Med žitnimi polji in nebom«
VICENZA
Torek, 26. december 2017

Veneto je pokrajina v severni Italiji, ki jo je mati narava bogato obdarila; tu so ravnine, gričevja in gore, ki s svojo rodovitnostjo in lepoto nudijo svojim prebivalcem visoko gospodarsko in kulturno raven življenja.
Tokat nas vabi mesto Vicenza, da si ogledamo, poleg zapuščine pozno renesančnega arhitekta Andrea Palladia, tudi odmevno razstavo velikega flamskega umetnika Vincet Van Gogha » Med žitnimi polji in nebom«. Razstava bo na ogled v Baziliki, ki velja za prvi projekt, s katerim je zaslovel Andrea Palladio.

Program izleta:
Odhod avtobusa iz Ljubljane (Dolgi most) ob 7.00 in Kopra (glavna avtobusna postaja) ob 8.10. Vožnja v Italijo z vmesnim postankom do elegantnega mesta Vicenza. Najprej se sprehodimo skozi staro mestno jedro s številnimi Palladijevimi palačami. Sledi ogled prvega notranjega gledališča v Evropi Teatro Olimpico in Palazzo Chierichati, kjer se nahaja mestni muzej. Obe zgradbi sta bili zgrajeni po načrtih arhitekta Andrea Palladia.
Nato ogled razstave Van Gogha z naslovom »Med žitnimi polji in nebom«, ki nam z 129 razstavljenimi deli (43 slik in 86 risb), približa življenje in delo tega velikega umetnika.
Marco Goldin, kurator razstave, je pripravil razstavo tako, da se počutimo: » kot bi vstopili v laboratorij duše Vincenta Van Gogha«.
Pozno popoldan povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

CENA: 45 €

CENA VKLJUČUJE: prevoz z modernim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, vodenje uni. dipl. arh. Marjana Vrabca, vodenje turističnega vodnika in organizacijo izleta.

Doplačila za vstopnine na licu mesta: Teatro Olimpico in Palazzo Chierichati 11 €, razstava Van Gogha 18 € (vstopnica vključuje mikrofon in slušalke za vodenje po razstavi v slovenskem jeziku). Vstopnine poravnate vodniku na avtobusu.

Cena je izračunana pri številu 40 potnikov. V kolikor je število udeležencev nižje, se cena preračuna.

Rok prijave: konec novembra, oziroma do zasedenosti mest.

PRIJAVE in INFORMACIJE: Maona d.o.o., Cankarjevo nabrežje 7, 6630 Piran, tel: 00386 31 630 680, elektronska pošta: maona@maona.si

Galerija