PADOVA

Datum odhoda: 20. 01. 2018
Cena: 28.00€

Društvo Prijatelji zakladov Sv. Jurija in turistična agencija Maona vabita na ekskurzijo ob jubileju Carpaccevo leto v Piranu 2018:
PADOVA
20. januar 2018
Program ekskurzije:
Odhod avtobusa z avtobusne postaje v Piranu ob 7.00. Na avtobus lahko vstopite (po predhodni najavi) na vseh lokalnih postajah do Kopra. Vožnja čez mejni prehod Škofije in naprej po avtocesti mimo Benetk do Padove. Najprej obiščemo muzej Museo Antoniano, kjer se nahaja slika Vittore Carpaccia – Marija z otrokom in s svetniki. Delo je bilo ustvarjeno za cerkev sv. Frančiška v Piranu leta 1518, zato je v ozadju slike veduta Pirana. Občudovali bomo tudi ostala dela velikih renesančnih mojstrov Mantegne, Donatella, Tiepola… V muzeju se nahaja tudi stalna razstava »Donatello al santo«. V Padovi se bomo odpravili tudi po Tartinijevih poteh: Bazilika svetega Antona, v ljudskem jeziku imenovana “Il Santo”. Tu je bil Giuseppe Tartini prvi violinist in koncertni mojster. Na trgu Prato delle Valle bomo poiskali njegov kip, obiskali bomo cerkev sv. Catarine, kjer se nahaja njegova grobnica … Po prostem času za kavico ali kosilo ogled dvorane v Palazzo della Ragione, ki je z 82 metri dolžine in 27 metri širine sodila med najbolj znamenite profane zgradbe srednjega veka. Ne bomo izpustili tudi ostalih znamenitosti mesta: Piazza dei Signori, Piazza delle Erbe, židovski geto, znamenita kavarna Pedrocchi, univerza Il Bo, ki je bila ustanovljena med prvimi na svetu … Pozno popoldan povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.
CENA: 28 €
Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, vodenje turističnega vodnika z licenco GZS, DDV in organizacijo potovanja.
Doplačila za vstopnine: 1,50 € Museo Antoniano, 4 € Il Salone Palazzo della Ragione
Prijave: do 11. januarja 2018, oziroma do zasedbe mest.
PRIJAVE in INFORMACIJE: Maona d.o.o., Cankarjevo nabrežje 7, 6630 Piran, tel: 00386 31 630 680, elektronska pošta: maona@maona.si

Galerija