P R E D B O Ž I Č N I D U N A J 2017 15.-17. december

Datum odhoda: 15. 12. 2017
Cena: 250.00€

P R E D B O Ž I Č N I  D U N A J 2017
15.-17. december
Leto je naokoli in Dunaj nas spet vabi v čarobno vzdušje luči, punča in neštetih dogodkov, razstav, predstav in koncertov. Mesto nas vsakič pričaka z nekakšno aristokratsko umirjenostjo, uglajenostjo in razkošnostjo, kot da se ga težave in nemiri tega sveta ne tičejo in le mirno polzijo mimo njega. Iz prijetno tople domačnosti našega hotela Wandl se bomo podali na raziskovanje novosti, ki so jih letos pripravili za nas. In ni jih malo. Vsekakor bomo v teh dneh videli veliko lepega, obenem pa nam bo ostal tudi čas, da se predamo posebnemu vzdušju dunajskih kavarn, v katerih še vedno poleg kave, sladic s stepeno smetano in štrudlov, prevladuje duh nekdanje mogočne monarhije, v kateri se vedno znova počutimo doma.

Program potovanja:
1. dan: petek, 15. december
Odhod iz Ljubljane z Dolgega mostu ob 8.00 uri. (V kolikor bo interes, bo prevoz organiziran tudi iz Obale). Vožnja čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Prihod na Dunaj v popoldanskih urah, sledi krožni ogled mesta in ogled najlepših palač ob Ringu: operna hiša, mestna hiša, parlament, borza, trg Marije Terezije, filharmonija … Namestitev v hotelu v najožjem delu mesta, nedaleč od cerkve sv. Štefana. Po krajšem počitku sprehod po okrašenem mestu. Ogledamo si najpomembnejše znamenitosti: Štefanovo cerkev, najstarejši del mesta – Fleischmarkt, nakupovalno Kärntnerstrasse… Nočitev.
2. dan: sobota, 16. december
Po zajtrku obisk Umetnostno-zgodovinskega muzeja in razstave, Rubens-moč preobrazbe. Peter Paul Rubens (1577-1640), imenovan tudi super zvezdnik baroka, bo predstavljen na razstavi z 120 deli – med njimi okoli 70 posojenih iz najpomembnejših svetovnih zbirk, kot so Državni muzej Hermitage v Sankt Peterburgu, Prado v Madridu ali Narodna galerija umetnosti v Washingtonu. Na razstavi bodo na ogled tudi skulpture iz antike in renesanse, kot tudi dela Tiziana ali Caravaggia, primeri iz katerih je dobil navdih ter jih nato izrazil v svojstvenem slikarskem slogu. Sledi prosti čas za kosilo in uživanju starega mestnega jedra v predbožičnem vzdušju. Popoldan priporočamo ogled na novo odprtega muzeja Svetovnih kultur/ Weltmuseum Wien. Muzej bodo odprli 25. 10. 2017. S svojo bogato zbirko spada med najpomembnejše etnografske muzeje na svetu (200.000 etnografskih eksponatov, 75.000 zgodovinskih fotografij, 144.000 tiskovin k zgodovini, kulturi, umetnosti in vsakdanjemu življenju izven evropskih ljudstev). V 14 obnovljenih dvoranah bodo na ogled dragoceni eksponati iz celega sveta, ki nam približajo poznavanje drugih kultur. Ko pade noč se praznične lučke prižgejo in predbožično vzdušje je popolno…
3. dan: nedelja, 17. december

Po zajtrku obisk galerije Albertina, kjer si ogledamo razstavo Raphael/Rafael. Njegovo ime Raffaello Sanzio da Urbino (1483-1520) je poleg Michelangela in Leonarda največkrat omenjeno v umetnostni zgodovini visoke renesanse. Ogledali si bomo okoli 130 risb in 17 slik, ki predstavljajo vsa pomembna obdobja tega velikega umetnika, od zgodnjega umbrijskega obdobja, njegova leta v Firencah in njegovo rimsko obdobje. Prav tako si bomo v Albertini lahko ogledali stalno razstavo, med katero najdemo dela Moneta, Picassa, Gaugina,… Predno zapustimo Dunaj priporočamo še ogled razstave Helene Rubenstein v Židovskem muzeju. Poleg tega, da je bila »izumiteljica lepote« je bila tudi pionirka ženskega podjetništva. Ustvarila je izjemno premoženje, s katerim je tudi podpirala umetnost in literaturo… Popoldne povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.
CENA: 250 €
Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom iz Ljubljane, dve nočitvi s samopostrežnim zajtrkom v hotelu Wandl**** v centru Dunaja, vodstvo turističnega vodnika in organizacijo potovanja.
Doplačilo: za 1/1 sobo 70 € za dve noči, soba z zunanjim oknom 20 €/noč

Rok prijave: pohitite s prijavami, ker ima hotel zelo veliko povpraševanje v tem času.

Odpovedni riziko: 5% od vrednosti aranžmaja

Minimalno število potnikov: 40

Doplačila vstopnine: za oglede razstav se odločite po lastni presoji in željah (podrobnejše informacije o vstopninah boste prejeli v obvestilu pred odhodom).

Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.
Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, tel: 05 6734520, GSM: 031 630 680, maona@maona.si

Galerija