KOSTANJEVICA NA KRKI – Retrospektiva kiparja Dušana Tršarja – 10. 9. 2017

Datum odhoda: 10. 09. 2017
Cena: 37.00€

Vabljeni v Kostanjevico na Krki z ogledom galerije Božidar Jakac, ki v zavetju mogočnih zidov nekdanjega cistercijanskega samostana Marijin studenec domuje od leta 1974. Najprej si bomo ogledali retrospektivno razstavo kiparja Dušana Tršarja, na kateri je predstavljen umetnikov bogat in raznolik opus, ki nastaja že več kot 60 let. V prenovljenih razstavnih prostorih je na ogled več kot 100 kiparskih in risarskih del; od akademijskih del in skulptur iz železa nastalih v 60. letih, skulptur iz fluorescenčnega pleksi stekla iz 70. in začetka 80. let, do majhnih in monumentalnih skulptur iz brona, ki nastajajo od 90. let dalje. Nato si ogledamo še razstavo Velika dekleta ne jočejo avtorice Tine Dobrajc v nekdanji samostanski cerkvi in Galerijo Božidar Jakac, katere fond je predstavljen na osmih stalnih razstavah priznanih slovenskih umetnikov, med njimi najpomembnejših slovenskih ekspresionistov; bratov Franceta in Toneta Kralja ter Božidarja Jakca. S stalnimi postavitvami so predstavljeni tudi Zoran Didek, Jože Gorjup in France Gorše, Janez Boljka ter Bogdan Borčić. Posebnost predstavlja Pleterska zbirka evropskih slikarjev z deli iz obdobja med 17 – 19. st., v kateri po kvaliteti izstopa serija apostolov iz Van Dyckove delavnice. Edinstveno doživetje je sprehod po galerijskem Parku skulptur, z deli modernih in sodobnih kiparjev iz vsega sveta, ki že od leta 1961 nastajajo na Mednarodnem simpoziju kiparjev Forma viva.
Program izleta: nedelja, 10. september 2017
Odhod iz parkirišča Dolgi most ob 9.00. (V kolikor bo interes, bomo organizirali odhod tudi iz Obale). Ogled s strokovnim vodstvom občasnih razstav v galeriji
Božidar Jakac z retrospektivo kiparja Dušana Tršarja ter stalno postavitev in Parkom skulptur. Kosilo v domači gostilni in ogled Kostanjevice na Krki. Popoldan povratek proti domu.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, vstopnico, strokovno vodenje po razstavah, kosilo v treh hodih, vodenje turističnega vodnika z licenco GZS in organizacijo izleta.
Rok prijave: konec avgusta, oziroma do
zasedenosti mest.
Minimalno število potnikov: 40
Splošna navodila in pogoji potovanja so sestavni del tega potovanja.

Galerija