BOLOGNA – ARTE FIERA 2018 – 42. mednarodni sejem sodobne umetnosti – 2. do 4. februar 2018

Datum odhoda: 02. 02. 2018
Cena: 240.00€

Organizatorji sejma Arte Fiera Bologna že 42 leto zapored vabijo na mednarodni sejem umetnosti, ki ga zadnja leta širijo z dogajanjem v starem mestnem jedru Bologne. S projektom ART WHITE NIGHT se v mestu na sobotni večer odvija pravi festival umetnosti, na katerem ne manjkajo odmevne razstave. Odločili smo se, da vam ponudimo obisk dveh vrhunskih razstav, posvečenih ruski umetnosti.

Program potovanja:
1. dan: petek, 2. februar, Bologna – ARTE FIERA

Odhod avtobusa iz Ljubljane (Dolgi most) ob 7.00 in iz Kopra (železniška postaja) ob 8.15. Vožnja v Italijo, mimo Benetk do Bologne, kjer si bomo najprej ogledali razstavo v Villa delle Rose z naslovom It’s OK to change your mind, sodobna ruska umetnost iz zbirke Gazprombank. Razstava ponuja razmislek o zapuščini ruske avantgarde v začetku 20. stoletja in njenem vplivu na sodobno rusko umetnost. Sledi namestitev v hotelu, nato ogled razstave v muzeju moderne umetnosti, MAMbo, REVOLUTIJA – od Chagalla do Malevicha, od Repina do Kandinskega. Na ogled je 70 del iz Državnega Ruskega muzeja v Sankt Peterburgu. Razstava želi poudariti raznolikost umetniškega razvoja v Rusiji v prvih desetletjih dvajsetega stoletja, kjer med znanimi umetniškimi imeni najdemo tudi nekatera, ki so do sedaj ostajala v senci. Nočitev.

2. dan: sobota, 3. februar, Bologna– izlet v Ceseno in ART WHITE NIGHT

Po zajtrku ob 9.30 vožnja do Cesene. Mestece leži na rimski cesti Via Emilia, na pol poti med mestoma Forli in Rimini. Staro mestno jedro, gledano s ptičje perspektive, spominja na škorpijona in slovi po tem, da so se v njem rodili trije papeži. Cesena je znana predvsem po izjemni knjižnici Biblioteca Malatestiana (na fotografiji), ki je od leta 2005 pod zaščito UNESCA. Gre namreč za najstarejšo javnosti dostopno knjižnico v Italiji in Evropi. Pravi čudež je, da se je izvirna knjižnica, ki jo je zgradil kralj Malatesta Novelo (1447-1452), ohranila do današnjih dni. Še danes hrani na tisoče rokopisov, inkunabul in podobno dragoceno gradivo …
Sledi kosilo v mestecu Forlimpopoli, kjer bomo imeli kulturno in kulinarično presenečenje domače italijanske kuhinje. Po kosilu povratek v Bologno in po krajšem počitku se prepustimo projektu ART CITY BOLOGNA, ki se bo odvijal že šesto leto zapored. Drugi projekt v sklopu sejma umetnosti je ART CITY WHITE NIGHT, izjemen večer prireditev, razstav in dogodkov, posvečenih sodobni umetnosti, umetnikom, ljubiteljem umetnosti in naključnim obiskovalcem. Galerije in muzeji Bologne bodo razstavile svoje najlepše zbirke, pobuda pa vključuje tudi živahno dogajanje v zgodovinskih stavbah, kavarnah in lokacijah na prostem. Napoveduje se maratonska noč umetnosti. Nočitev.

3. dan: nedelja, 4. februar – ARTE FIERA

Po poznem zajtrku obisk sejma ARTE FIERA BOLOGNA 2018. Že drugo leto zapored bo sejem pod taktirko likovne kritičarke Angele Vettese. Nova – in hkrati tudi stara – vizija sejma želi okrepiti njegovo že desetletja uveljavljeno podobo najpomembnejšega italijanskega sejma in delež domačih talentov. Oddelek Performance bo izstopal z umetniki, ki kot izrazno sredstvo uporabljajo čas, prostor in telo. Posebno zanimiva pa bo mednarodna konferenca Tra fiera e mostra – entre chien et loup, ki bo izpostavila odnos med kupci in glavnimi akterji sveta umetnosti: ustvarjalci. Na sejmu ostanemo do zaprtja, ko se odpravimo proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena: 240 € (+ vstopnine 33,50 €)
Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom, cestne pristojbine in takse, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v središču Bologne, kosilo drugi dan, ogledi po programu, vodenje turističnega vodnika z licenco GZS, DDV in organizacijo potovanja.
Cena je izračunana v pričakovanju udeležbe 40 potnikov.
Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.
Doplačila: enoposteljna soba 70 € Doplačila za vstopnine: razstava It’s OK to change your mind, Villa delle Rose,3 € ; razstava Revolutija, MAMbo, 11,50 €; Arte Fiera, 15 €; Biblioteca Malatestiana, Cesena, 4 €.
Rok za prijave: do vključno 12. januarja 2018
Prosimo, da se držite roka prijave, ker moramo vstopnice vplačati saj 15 dni v naprej in zaradi zelo velikega povpraševanja za hotelske namestitve v Bologni.
Prijave in informacije: Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, 6330 PIRAN
tel: 05 6734520, 031 630 680, elektronska pošta: maona@maona.si ali info@maona.si

Galerija

There are no photos with those IDs or post 7051 does not have any attached images!