BENETKE, nedelja, 3. junij 2018

Datum odhoda: 03. 06. 2018
Cena: 58.00€

BENETKE

Nedelja, 3. junij 2018

Palača Fortuny–»Soba v Zürichu-poklonZoranuMušiču«in

Palača Bembo -razstava »TIME SPACE EXISTENCE«

Palazzo Fortuny velja za eno lepših zgradb v Benetkah, zagotovo pa je s svojo izvirnostjo in domačnostjonajzanimivejši razstavni prostor Benetk.Trenutna postavitev združuje dve razstavi : »Soba v Zürichu – poklonZoranu Mušiću«in » Primavera a Palazzo Fortuny« (Pomlad v palači Fotuny)*. Kot smo običajno vajeni v tej palači, gre za edinstven koncept umetnosti in kulturne dediščine. Palazzo Bembo – gosti mednarodno spremljevalno razstavo ob 16. Arhitekturnem bienalu v Benetkah – pod naslovom „TIME SPACE EXISTENCE”. Poleg posameznih umetnikov in arhitektov, so k sodelovanju povabljene tudi pomembne mednarodne institucije in združenja, kar sta kuratorki Isabel Belherdis in Tanja Prušnik, spretno povezali v novo izkušnjo.

Program izleta:

Odhod avtobusa iz Ljubljane (parkirišče Dolgi most) ob 7.00 in ob 8.10 iz Kopra. Vožnja v Italijoinz vmesnim postankom do Benetk. Sledi ladijski prevozdo središča mesta in ogled razstave v palači Fortuny: Pomlad v palači Fortuny in Soba v Zürichu – hommage Zoranu Mušiču. Kot je že iz naslova razvidno,je osrednje delo razstave soba, ki jo je Zoran Mušič po naročilu sester Charlotte in Nelly Dornacher, leta 1949 ustvaril v bližini Züricha. To je “celostno umetniško delo”.Poleg slik na omet,je umetnik narisal vezene motive na zavese in prt, ki krasijo prostor. Večinapohištvaje bilaizbranaz njegovim soglasjem… Razstava v palači Fortuny se zaključi z širokim in natančnim izborom del, ustvarjenih med letoma 1947 in 1953, ki prihajajo iz zasebnih zbirk in iz umetnikovega arhiva. Na ogled so tudi dela iz zbirke Merlini*.

Sledi ogled razstave »TIME SPACE EXISTENCE«** v palači Bembo, ki se nahaja poleg mostu Rialto. Po razstavi nas bo vodila ena od kuratork, likovna umetnica in arhitektka Tanja Prušnik. Po želji se lahko udeležite organiziranega kosila in razgleda sterase palače Fondaco dei Tedeschi, za katerega je Giorgio Vasari dejal, da je najlepši pogled na Benetke. Do odhoda prosti čas za sprehode skozi slikovito mesto, polno kanalov, trgov in tesnih uličic. Proti večeru vožnja z ladjico do parkirišča in povratek z avtobusom do Kopra in Ljubljane, kamor prispemo v večernih urah.

Cena: 58 €

Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom, mestne takse in parkirnine, 2 x vožnja z ladjico v Benetkah, vodnika z licenco GZS, DDV in organizacijo izleta.

Doplačilo za vstopnico v Palazzo Fortuny 8€ (skupina nad 15 oseb).

Rok prijave: 21. 5. 2018, oziroma do zasedenosti mest

Minimalno število potnikov:40

Splošna navodila in pogoji potovanja so sestavni del tega potovanja.

*„Amedeo Modigliani, Filippo de Pisis, Adolfo Wildt, Giorgio de Chirico, Alberto Savinio, Mario Sironi, Gino Severini, Giorgio Morandi, Massimo Campigli, Mario Radice, Lucio Fontana, Alberto Burri, Piero Dorazio, Giulio Turcato, Roberto Crippa, Alfredo Chighine, Piero Ruggeri.“

**Isabel Belherdis, Alessio Coloni, Mladen Jadric, Hans Peter Petri, Tanja Prušnik, Norbert Steiner, Philipp HUGO Urabl

PRIJAVE in INFORMACIJE:

Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, T:031 630 680, tel: 05 67345 20, elektronska pošta: maona@maona.si

Galerija