BENEŠKI BIENALE 2017

Datum odhoda: 20. 10. 2017
Cena: 140.00€

BENEŠKI BIENALE 2017

57. mednarodna razstava likovne umetnosti- Beneški likovni bienale–20- 21. oktober 2017

 

  1. dan: petek, 20. oktober

Odhod iz Ljubljane z Dolgega mosta ob 6. uri, mimo Kopra ob 7.15 (železniška postaja). Vožnja z vmesnimi postanki do Benetk. Sledi prevoz z ladjo do središča in obisk 57. mednarodne likovne razstave, bolj znane kot Beneški bienale. Tudi letos se bienale odvija na tradicionalnih razstaviščih Giardini in Arsenale ter v nacionalnih paviljonih po Benetkah. Tokratna tema, ki naj bi združevala umetnike vseh generacij in izvorov, je Viva arte viva, izbrala pa jo je kustosinja Christine Macel, ki pravi, da bo bienale posvečen umetnosti sami. Slovenski nacionalni paviljon bosta zastopali Nika Autor in kustosinja Andreja Hribernik, sicer direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti, s publikacijo Novicam se ne odpovemo!  in projektom Obzornik 63 – Vlak senc, 30-minutnim eksperimentalnim angažiranim filmom. Slednji preizprašuje teme, kot so begunstvo, potovanja, sreča in prispodobo vlaka, ki je nekoč v prostoru Ljubljana-Beograd igral zgodovinsko vlogo… Zvečer povratek z ladjico iz centra Benetk do avtobusa in vožnja do nekaj kilometrov oddaljenega mesta Mestre. Namestitev v hotelu v središču mesta in nočitev.

  1. dan: sobota, 21. oktober

Po zajtrku ponovno vožnja z ladjico do centra Benetk. Ogledali si bomo nacionalne paviljone v središču mesta in vzporedne razstave Bienala. Priporočamo razstavo Intuition v Palazzo Fortuny. Cilj razstave je izpostaviti in raziskati različne načine, na katere je intuicija oblikovala umetnost, v različnih  geografskih območjih, kulturah in generacijah. Na ogled so skupaj s starodavni artefakti tudi moderna in sodobna dela, vse pa je povezano s konceptom intuicije, sanj, telepatije, meditacije, ustvarjalno močjo, do hipnoze in navdiha… Priporočamo tudi ogled razstave Damiena Hirsta v Palazzo Grassi, Treasures from the Wreck of the Unbelievable. Razstava se nadaljuje v Punta della Dogana. Proti večeru povratek v Slovenijo. Ponovno se peljemo z ladjico do parkirišča Trochetto in nato vožnja z avtobusom.

Cena: 140 €

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine in takse, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v Mestrah, 4 x prevoz z ladjo v Benetkah, spremstvo turističnega vodnika z licenco GZS, zavarovanje potnikov in organizacijo potovanja.

Doplačila: vstopnica za Beneški Bienale 16 €, 1/1 soba 30 €

Palazzo Fortuny 10€ (za skupino nad 15 oseb)

Palazzo Grassi in Punta della Dogana 15 €  (za skupino nad 15 oseb)

Minimalno število potnikov: 40, pri manjšem številu potnikov se cena preračuna

Rok prijave: 15. september, oziroma do zasedbe mest

 

Informacije in prijave:  maona@maona.si tel: 031 630 680, www.maona.si

M a o n a  Piran, Cankarjevo nabrežje 7, 6330 Piran

Galerija